Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag

Tijdens het verzorgen van uw douche denkt u wellicht voornamelijk aan de douchekop. Het schoonhouden van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen geven bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Kalkaanslag bemoeilijkt het bedienen van de kraan en kan het zelfs onmogelijk maken. Al met al, zeer hinderlijk. In dit stuk wordt beschreven hoe u uw douchekraan op de meest efficiënte manier kunt ontkalken.

Volg deze 3 simpele stappen voor een schone douchekraan zonder kalk

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over uw douchekraan. Voorkom directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen toebrengen. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd is afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Het spoelen van de douchekraan met water en wat afwasmiddel is vereist na eerdere stappen. Na het gebruik van een schuursponsje voor de resterende kalkaanslag, is het essentieel dat het sponsje niet te ruw is om krassen te voorkomen. Na het uitvoeren van andere stappen, is het noodzakelijk de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende finish.

Bescherm uw douchekraan tegen kalkaanslag: handige tips

Het is wellicht een goed idee om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het nog een keer af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Door deze middelen zal kalkaanslag in uw douche niet voorkomen. Als u na het naleven van deze aanwijzingen en adviezen nog steeds obstakels tegenkomt, schroom dan niet om Folstra B.V. te benaderen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1131

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Handige tips om lekkages te voorkomen
> Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen
> Tips voor het oplossen van een lekkende kraan