Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen

De oude radiatorknop afkoppelen met deze eenvoudige stappen

Bij een kapotte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wenst, geven we hier een eenvoudig stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Wanneer u de oude radiator gaat verwijderen, is het noodzakelijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Open de radiatoren die boven uw eigen radiator zitten om deze leeg te laten lopen.

Op het moment dat de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt in huis bevindt, is het noodzakelijk een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Als u wilt dat de installatie leegloopt, draai dan de kraan open. Als de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het verstandig om de juiste locatie te achterhalen en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Vaak bevindt de radiator zich op het laagste punt in uw woning. Ontkoppel zowel de toevoer- als de afvoerkoppelingen van de radiator. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Een nieuwe radiator bevestigen met deze handige stappen

Na het verwijderen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Wanneer u dezelfde soort radiator aansluit, kunt u dezelfde bevestigingsbeugels gebruiken. Als u een andere radiator wilt plaatsen met afwijkende aansluitingen, verleng dan de leidingen met behulp van de juiste materialen.

Een fitting maken tussen de buizen gaat als volgt. Na het juist snijden van de buis met de buizensnijder, dient u de moer over de buis te schuiven. De knelring dient over de buis te worden geschoven (oudere knelringen kunnen niet opnieuw worden gebruikt). Vervolgens steekt u de buis in de fitting en draait u de moer goed vast.

Nadat de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn verbonden en alle luchtventielen gesloten zijn, is het nodig om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vullen met water om de ontluchting te minimaliseren. Zodra u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar is. Als dat nodig mocht zijn, ontlucht de installatie nogmaals.

Zou u graag een expert willen inhuren?

Wanneer het niet goed gaat of u wilt liever dat een professional het voor u doet?Raadpleeg Folstra B.V. om dit voor u te laten regelen. U kunt ons bereiken op 010 600 1131 om de mogelijkheden door te spreken.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1131

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Handige tips om lekkages te voorkomen
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag
> Tips voor het oplossen van een lekkende kraan