Tips voor het oplossen van een lekkende kraan

Een lekkende kraan, of het nu in de keuken of badkamer is, wilt u graag snel laten repareren. Naast het ongemak van een lekkende kraan, gaat dit ook gepaard met onnodig waterverlies. Dit is uiteraard erg jammer, maar het goede nieuws is dat er een snelle oplossing is om van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste start is de helft van het werk

Als u begint met het oplossen van de lekkage, sluit dan eerst de hoofdkraan om te voorkomen dat er meer water lekt. Vind de oorzaak van de lekkage om te achterhalen welk onderdeel gerepareerd moet worden. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaak lekkende kraan

Een druppelende kraan kan diverse redenen hebben. Verschillende plaatsen die u kunt inspecteren. Inspecteer de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als er bij de hendel van de kraan water lekt, dan is het binnenwerk of kraanleertje niet meer naar behoren.

Mocht dit de lekkage niet verhelpen, dan kunt u de volgende actie proberen. Als er een lekkage aan de onderkant van de kraan is, kan het zijn dat er water uit het kraangat stroomt. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Tijd om de lekkende kraan te herstellen

Nadat u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u bezig met de reparatie. Allereerst neemt u de knoppen en het handvat van de kraan weg, op die manier krijgt u toegang tot het interieur. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

De hoofdoorzaak van kraanlekkages is vaak te vinden bij het kraanleertje. Na het herstellen van de kraan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Als u alle onderdelen heeft vervangen, zet u de kraan weer in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Als de lekkage aanhoudt, kunt u Folstra B.V. inroepen!

Mogelijk blijft de kraan na montage lekken, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Wanneer dit gebeurt, neem dan meteen contact op met Folstra B.V., we zijn er om u te assisteren. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 010 600 1131.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1131

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Handige tips om lekkages te voorkomen
> Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag