Handige tips om lekkages te voorkomen

Een lekkage is niet alleen vervelend, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. Het is mogelijk om enkele maatregelen te nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitairsysteem goed blijft werken. De volgende tips zijn specifiek voor de meest voorkomende lekkages.

Het controleren van de leidingen

Een van de beste manieren om lekkages te vermijden, is regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Controleer op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Kijk naar de afdichtingen

Het verslijten van afdichtingen rond kranen en leidingen is een bekend probleem. Het is verstandig om regelmatig de staat van de afdichtingen te controleren en ze te vervangen indien nodig. Een goede afdichting houdt water tegen en vermijdt lekkages.

Houd de afvoer vrij van vuil om lekken te voorkomen

Het is raadzaam om geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te werpen om verstoppingen te vermijden. Het is aanbevolen om verstoppingen te voorkomen om potentiële lekken te voorkomen. Plaats een zeefje in de gootsteen om te voorkomen dat vuil en andere verontreinigingen uw leidingen binnendringen.

Waterdruk controleren

Een overdreven waterdruk kan schade toebrengen aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Neem regelmatig de waterdruk onder de loep en pas deze aan wanneer nodig. Het is aan te raden een simpele drukregelaar te installeren om schade te voorkomen.

U kunt schade vermijden door frequente lekkages met deze handige adviezen

Gedurende de wintermaanden kunnen bevroren leidingen aanleiding geven tot lekkages. Om bevroren leidingen te voorkomen, is het belangrijk leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij extreme kou water druppelsgewijs uit de kranen te laten lopen. Daardoor voorkomt u dat de leidingen bevriezen en breken.

Onderhoud en aandacht

Voorkom grote reparatiekosten en ongemak door uw installaties regelmatig te onderhouden en kleine problemen direct op te lossen. Onthoud dat voorkomen beter is dan genezen als het gaat om loodgieterswerk. Wanneer u onverhoopt een lekkage in huis heeft, aarzel dan niet Folstra B.V. in te schakelen om dit probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 010 600 1131.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1131

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag
> Tips voor het oplossen van een lekkende kraan